Monthly Archive for May, 2008

Nya kompisar och coola grejjer

I torsdags besökte vi metropolen Forshaga för att hälsa på Hildurs kompis J och nyaste kompisen E. J har massa roliga saker som Hildurs tråkiga föräldrar inte har köpt. Men genom att utnyttja vänner kan man ju spara en krona eller två. Vi provade mystiska stolen Bumbo(?) och gåstolen UFO. Fast en sån gåstol MÅSTE vi ha – den var hur rolig som helst!

       

Ny stol

Vi utflyktade till IKEA idag och köpte en ny stol till Hildur. Hon vill ju så gärna vara med hela tiden att vi behövde något nytt att underhålla henne med. Hon sitter oväntat bra i stolen, med tanke på att hon ju faktiskt inte kan sitta…

 

 

14 veckor

Nu är Hildur 14 veckor. Hon uppvaktade sin mor med frukost på sängen. Mysigt!

 

3 månader / 13 veckor

Solen skiner med sin frånvaro på Hildurs 3-månaders dag! Snö på 17 maj? Vad är det frågan om?

Till råga på allt behaga mamman att lämna Sörudden för lite shopping på Bergvik. Detta resulterade i en sur Hildur som inte åt på över 4 timmar. Fast hon verkade inte ta någon skada av det. Bara hon fick varva ner med lite sömn i vagnen så blev hon glad igen. Sedan kom ju mamman hem igen…

Idag är hon 13 veckor och vi firade med en ordentlig sovmorgon så som bara mamma och Hildur kan. Pappa antydde att vi kanske skulle sova tidigare på kvällen istället, men vi kan inte alls förstå vad han menar! Att morna och mysa i sängen är ju det bästa som finns – och det är ju inte så att vi är fullbokade på mornarna direkt. Som tur är!

Gissa vem…

     

Mamma? Hildur? Vem är vem…?

Stridsmö

Hildur är ett namn med nordiskt ursprung, och en yngre form av det fornnordiska Hild som är bildat från ordet hildr – strid. Hildur kan man översätta med stridsmö.

Glassar

Idag tog vi oss en tur till stan för att äta glass och njuta av det fina vädret.

Min randiga kompis Herman

Hildurs randiga kompis har nu fått ett namn och hälsat på oss på Sörudden. Idag hade vi grillkalas. Det grillades hamburgare och åts smulpaj. Hildur och Herman är nästan lika stora nu, fast Hildur är lite rundare. Fast rundast var nog Jessica som ska få en liten snosis om några veckor. Ska bli sååå spännande med ännu en liten kompis.

Dessutom såg vi två älgar nere på åkern. Ja, se livet på landet är så exotiskt. Inte lika spännande är att ormarna vaknat till liv och begränsat mina och Hildurs dagliga promenader. Det frestar på att långpromenera med hjärtat i halsgropen så vi håller oss mest hemma…

Underbart väder

Solen skiner och vi har det helt fantastiskt skönt på Sörudden, Hildur i vagnen och mamma på däcket. Börjar få fin solbränna i ansiktet och på händerna… De sticker väl ut lite mer än andra kroppsdelar. Synd bara att Hildur inte lapar sol på samma sätt utan måste skyddas. Men det ger mamma en ursäkt att följa “Days of our lives” dagligen. Vi brukar luncha till dagens nya avsnitt när vi är hemma.

Moffa

Morfar svepte in på sin motorcykel och sövde Hildur i sin stora starka famn!