Monthly Archive for January, 2009

Ansiktsuttryck

Hildur kan nu visa fler ansiktsuttryck än att bara se tokglad ut, här ger hon prov på några.

Snö och sånt

Ja, alla med småbarn verkar per automatik bli bajsfixerade, men vi gör faktiskt andra saker också! Som i måndags när det snöade…

 

Först åkte vi pulka. Det gick inte så bra. Vi förstår inte alla som gillar pulka! Pulka och blötsnö går inte ihop – halva uppfarten satt fast under pulkan innan vi ens hann av gården. Sedan hann de precis ploga fram allt vasst grus på gångvägen. Men det var faktiskt bättre glid på grus än på snö…

Vi tog oss till slut fram till lekparken där vi åt lite snö och gungade.

När vi kom hem fick mamma sätta igång oh skotta – vi har en del uppfart… Jag överraskade pappa med att skotta ALL uppfart och HELA garageuppfarten och en gång till altanen. Svettigt! Sedan byggde jag en snölykta utanför entrén som jag och Hildur tände ljus i strax innan pappa skulle komma hem. Allt för att imponera. Det första han säger när han kliver in är: har lyktan rasat? Ja, det hade den… Bittert!

Men härligt med riktigt vinterväder och lite uteaktiviteter.

Mera potta…

Hon verkar ha fattat vad pottan är till för, så idag var det inte bara en lyckoträff, utan efter badet satt hon på pottan och gjorde ur sig det hon behövde innan nattblöjan. Så söt! Ni anar inte vad häftigt det är att se henne… Vad tror ni – kan hon bli ärrad för livet av att ha en mamma som tjuter av förtjusning när hon bajsar?!

  

Pottan!

Igår kissade tjejen på pottan och idag gjorde hon nummer 2!

Que? (undrar ni…)

Ja, jag ÄR miljöskadad!

Ja, bildbevis finns, men hålls privat!

Ja, hon är jätteduktig så klart!

Hildurdagen!

Hildur har namnsdag idag, och igår blev hon 11 månader och var på sitt allra uslaste humör någonsin!

Idag har varit mycket bättre och hon har busat massor med farmor och farfar. Plus att hon kom på hur man gör med giraffen hon fick i 10-månaders present.

Stylingtips inför kommande kalas…

    Polera gaddarna,

   och styla håret. Vad tror ni? Lite wild and crazy eller klassisk mittbena?

Kan själv!

 Klä på sig…

 Äta makaroner…

Hon går!

Det är väl olika när man anser att ett barn går – men nu jävlar går hon!

Hildur har ganska länge stapplat runt mellan oss, hon har också släppt det hon hållt i och gått till mig. Om jag backat har hon kunnat gå 20-30 steg.

Men, igår var vi på Beijers och där var det spännande! Så mycket roligt att klämma och känna på. Helt plötsligt stack hon iväg. Hon gick mellan hyllorna och sakerna utan att bry sig om oss alls. Och idag har hon gått nästan ett helt varv runt på IKEA. Vi höll hand en del, men så fort något spännande dök upp knallade hon iväg. Hon är jätteduktig!

Jag går film

Choklad

Hildur upptäckte snabbt chokladasken under julhelgen. Tillslut kom hon också på hur man håller upp locket och använder hand nr.2 för att roffa åt sig. Till allas förtjusning fick hon tag på den där noisette-snurran som ingen annan vill ha! Här äter hon chokladbit nr.2 i samband med vår “julgransplundring”.

Tittut

Vart är pappa?

Tittut