Monthly Archive for August, 2011

Grattis Iris!

Grattis på 1-årsdagen Iris, och tack alla som uppvaktade henne under helgen. Födelsedagen firades med att åka och hälsa på djuren i Mariebergsskogen.

Sommar i Söder

Det märks att sommaren lider mot sitt slut när man samlar sommarminnen till bloggen.

I år gick semestern till Malmö och Rügen. Vi hade det supermysigt med kusin Anna-Lisa och farmor och farfar!

Det är lååångt till Malmö…

Stefan, Nette och Flisans nya hus!

Åka färja är långsamt!

Vi besökte Rügenpark med miniatyrer av kända byggnadverk, karuseller och annat skoj!

Stranden i kurorten Binz

Trötta barn på väg hem från Tyskland

Sötsmulor

Vi passade på att fira kusinerna Iris och Anna-Lisa som snart fyller år. Presenter i drivor delades ut!

Vår sista helg i Malmö var också helgen då vår Iris lärde sig gå! Det är grejer det. Nu bara går och går och går hon! Stora tjejen!

Och kalas gott folk, det bjuder vi på nästa helg! Kompisarna får sitt på lördag och släkten får hjälpa oss att fira Iris 1 års dag på söndag! Välkomna familjen!

Sommar i Mariebergsskogen

I Mariebergsskogen ordnas Trollvandringar varje sommar. Vi drog iväg med kompisarna Ellen och Sara. Hildur var förväntansfull, men för er som känner Smulan så förstår ni kanske hur det gick… Jaså – inte…

Låt oss börja med de förväntansfulla barnen

Dessa sötnosar blev sedan hämtade av en dräng och en piga som skulle ta med dem på Trollvandring. Undrar om de skulle få se några troll? De hittade Trollspår och kände troll-lukt… När de skulle vika av in i skogen och det började skymta troll fick Hildur ett smärre nervöst sammanbrott och skrek NEJ som svar på frågan om de ville träffa trollen. (Alla andra barn skrek JA) Sedan tog hon min hand bestämt och sa att vi skulle gå därifrån. Efter mycket om och men hörde vi trollen prata – och de lät inte alls så läskiga så hon gick med på att vi skulle smyga på dem och se dem på håll. Efter en stund vågade hon sig fram och deltog tillslut i Trollvandringen. Det var superspännande!

Vädret var fint så eftermiddagen bjöd på bad och glass

Jag vet inte hur det var med Iris – om det blev någon glass förtäljer inte historien, men så här såg det ut i trädgården när vi kom hem

Iris första steg