Sista nätterna i frihet…

Kolla noga nu!

I tre nätter har Iris sovit utan att äta! Hurra! Det verkar som att vi bestämde oss samtidigt för när jag väl stålsatte mig så uteblev kampen. Jag har peppat Iris några dagar och förklarat att hon är stor nog att klara det. Och vips så var hon det. Några uppvak för att peta in nappen och en hjälp att somna om per natt är det enda. Busenkelt! Duktig tjej!

Som tack för denna fina nya nattrutin bestämde sig ortopedläkaren idag för att instifta en annan nattrutin – nämligen en nattskena till Iris. Vinkeln på hennes höfter var oroväckande och efter konsultation med kollega i Göteborg bestämdes det i dag att en nattskena ska ordnas till Lillan. Minst 3 månader – helst 6! Hurra för det! Vi får några nätter till att etablera “sova-hela-natten” rutinen innan det är dags att ställa allt på ända igen. Barn är anpassningsbara så det blir nog en värre omställning för oss.  Men, seriöst, kan ni föreställa er att tråckla in en ettåring i skena när det är sovdags? Inget jag ser fram emot!

Såklart är jag glad för att Iris har en läkare som är noggrann och att behandling inleds snarast för att få bukt med framtida problem – ifall någon trodde något annat…

4 Responses to “Sista nätterna i frihet…”


Comments are currently closed.